Het Persoonlijk Klimaatakkoord is een vertaling van het Klimaatakkoord van Parijs naar individueel niveau in Nederland. Het gaat uit van een maximaal aantal kg CO2 per persoon in Nederland tot en met 2030. Ik wil dat iedereen nadenkt over hun toekomst en hierin bedenkt welke keuzes hij of zij wil gaan maken: een kind? een wereldreis? het blijven eten van vlees?
Om te kijken of de keuzes binnen dit maximale kg CO2 vallen en om de keuzes tastbaar te maken, heb ik een installatie met een weegschaal ontworpen. Aan de rechterkant van de weegschaal is een blok te zien wat symbool staat voor de maximale CO2 uitstoot voor de komende 12 jaar. Op de linkerkant van de weegschaal komen de blokjes te liggen die iemands acties voor de komende 12 jaar vertegenwoordigen. Het is de bedoeling dat de blokjes minder wegen dan het grote blok. Is dit niet het geval? Dan is het tijd om te wikken en wegen en andere keuzes te maken. Wellicht toch vegetariër worden bijvoorbeeld?
Ik verhuur deze interactieve installatie met eventuele presentatie/workshop erbij. Interesse? Bel/email via de contact pagina. Bij deze bedrijven/beurzen heb ik onder andere geëxposeerd of gepresenteerd: ​​​​​​​

2019
01 DusWatGaanWijDoen?festival @bluecity rotterdam
07 Urgenda presentatie 40-puntenplan @deligencia den haag
     Triodos hoofdkantoren @zeist
09 ZLND2050 festival @middelburg
     ASN ACT festival @weelde rotterdam
     Off shore energy beurs @rai amsterdam
     Triodos klantendag @zeist
10 Dutch design week @eindhoven
11  bibliotheek @oisterwijk
12  Han studenten minor @nijmegen


2020
01 Vakantiebeurs @jaarbeurs utrecht
    Han docenten duurzaamheid dag @arnhem
09 September me festival @amersfoort 
10 Jeugd klimaattop @nieuwerkerk a/d ijssel
11  Woodbridge festival @virtual, together with incredible oceans
Back to Top